BBQ Spareribs

BBQ Spareribs

Bereiding 2-3 uur in de oven, 25 minuten voorbereiding

Ingrediënten voor 4 porties

  • 1,5-2kg varkensribben
  • 2 eetlepels chinese vijfkruidenpoeder
  • 2 lente uitjes
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • Olijfolie
  • Glazuur:
  • 2 stuks steranijs
  • 1 klein glas appelsap (150ml)
  • 3 dessertlepels chinese vijf kruiden
  • 4 dessertlepels honing
  • 8 dessertlepels Heinz BBQ saus

Bereiding

Stap 1: Verhit de oven tot 160 graden / gas 3. Leg 90cm aluminiumfolie op een grilpan en leg de ribben op het folie. Strijk de olie er overheen en wrijf het in de chinese vijfkruidenmix, voeg de fijngesneden ui, zout, peper en rode chilli toe. Leg nog een laag folie over de top en vouw het tot een strak pakketje. Bak 2-3 uur in de oven tot het zacht en goed doorbakken is.

Stap 2: Glazuur
Terwijl de ribben in de oven zitten: breng alle ingrediënten in een pan aan de kook, laat sudderen totdat het glazuur dik is en aan de achterkant van een lepel blijft plakken. Laat dit staan tot het weer nodig is.

Stap 3: BBQ
Open het aluminiumpakketje, haal de ribben er uit en borstel ze volledig met het glazuur. Bak dit op medium-hete barbecue kolen. Blijf het glazuur over de ribben borstelen terwijl je de ribben regelmatig keert totdat alle glazuur is gebruikt. Als het goed is hebben de ribben nu een flinke glazuurlaag. Serveer met salade.