Gepofte appel

Gepofte appel

Van lekkersimpel.com kregen we een lekker recept toegestuurd, die bovendien erg simpel is. Maar dat viel te verwachten.

Dit heb je nodig:

3 appels
3 eetlepels mascarpone
1 eetlepel kristalsuiker
snufje kaneel
rozijnen

Zo maak je het: 

Halveer de appels en verwijder het klokhuis. Pak de appels in met aluminiumfolie en leg op de barbecue voor ongeveer 25-35 minuten op zo’n 180°C. Zodra de appel zacht begint te worden kun je ze van het rooster halen en het folie openvouwen. Wil je de appel nog zachter? Laat ze dan wat langer op de barbecue liggen met het folie nog dichtgevouwen.

Laat de appel iets afkoelen. Meng ondertussen in een bakje de suiker met mascarpone. Zodra de appel lauwwarm is schep in iedere halve appel wat mascarpone. Tot slot nog een snufje kaneel erover en naar smaak nog wat rozijnen.