Gerookte gemarineerde varkenshaas

Gerookte gemarineerde varkenshaas

Bereiding 2 – 3 uur  (plus minimaal 3 uur voor het marineren)

Ingrediënten voor 4 porties

Voor de varkenshaas:

  • 3 varkenshaasjes, vliesjes eraf gesneden

Voor de marinade:

  • 1 dl appelsap
  • 100 gr bruine suiker
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 3 el honing
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 tl tijm blaadjes
  • 3 el bbq rub (bijvoorbeeld Grate Goods)

Bereiding

 

Meng alle ingrediënten voor de marinade goed door elkaar en marineer vervolgens hierin de varkenshaasjes, liefst 3 uur of voor een intensere smaak een nacht. Breng de bbq op een  temperatuur van ongeveer 100 graden. Zet hem op roken en rook de varkenshaas direkt op de grill in 2 tot 3 uur langzaam gaar. De kerntemperatuur moet ongeveer 67 graden zijn voor perfecte bereiding. Haal de varkenshaasjes van de gril en serveer deze met een heerlijke salade en gepofte aardappelen.