Gerookte hummus

Gerookte hummus

Ook als je in de supermarkt met een rotgang langs het schap met smeersels loopt kan dit recept goed in de smaak vallen. Kikkererwten zijn een superfood, gezond dus. Houmous kent vele varianten. Uit zo’n bakje kan het soms droog en saai kan zijn. Niet als je het zelf even rookt op je Grill Guru. Probeer het! En laat het even weten of het bij je in de smaak valt.

Dit heb je nodig

300 g kikkererwten
50 g tahihi
1 teentje knoflook, geperst
4 el olijfolie, plus extra om te besprenkelen
1 tl zout
4 el citroensap
groenten, om erbij te serveren (bijvoorbeeld bloemkool, paprika, champignons, wortel, ui)

Zo maak je het

Spoel de kikkererwten af en spreid ze uit over een bakplaat. Plaats deze op het rooster boven de platesetter van de Grill Guru en laat 15 tot 20 minuten grillen op 160°C. Maal de gegrilde kikkererwten, tahini, knoflook, olijfolie, zout en citroensap in een keukenmachine tot een glad mengsel. Zet apart in een kommetje.

Verhoog de temperatuur van de Grill Guru naar 230°C, sluit af met de deksel en laat 10 tot 15 minuten voorverwarmen. Besprenkel ondertussen de groenten met olijfolie en spreid uit over een bakplaat. Leg de bakplaat op het rooster van de Grill Guru en laat 20 tot 30 minuten grillen. Serveer de groenten met de hummus en besprenkel alles met olijfolie.