Grilled Veggies

Grilled Veggies

Bereiding 60 – 90 minuten

Ingrediënten voor 4 porties

  • 1 kleine pompoen geschild
  • 1 bosje groene asperges geschild
  • 10 stuks verse baby mais
  • 1 avocado in reepjes
  • 2 rode uien in partjes
  • 2 grote artisjokken gaar gekookt, gepeld. Bewaar de blaadjes en de harten van de artisjokken
  • 400 gr grote aardappelen gaar gekookt, afgekoeld en in dikke plakken gesneden
  • 1 stokbrood
  • 2 teentjes knoflook

Voor de saus:

  • 2 aubergines
  • scheutje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml creme fraiche
  • 1 el gehakte peterselie
  • sap van 1 limoen
  • 1 tl garam marsala

Bereiding

 

Smeer de aubergine in met olijfolie en grill deze aan alle kanten op een matig hete bbq van ±150 graden tot de binnenkant zacht is. Snij de aubergine open en haal het vruchtvlees eruit met een vork. Meng het vruchtvlees met de overige ingrediënten voor de saus en laat even intrekken. Grill ondertussen op 200-250 graden de pompoen, de asperges, de aardappelen en de uien gaar. Smeer wel alles van te voren een beetje in met olijfolie en peper en zout. Leg deze groenten, na het grillen, op een schaal en houd het warm. Grill nu ook de gare artisjokken en leg deze ook op de groenten. Halveer de stokbroden en grill deze ook. Smeer ze daarna in met de knoflook. Verdeel de artisjokblaadjes om de groentenschotel en schep de saus erop. Maak af met de verse avocado en enkele limoen partjes. Serveer het warme brood ernaast.