Hawaii spies

Hawaii spies

Als het exotisch moet zijn dan pakken we ananas erbij. Natuurlijk zijn er twee kampen als het gaat om koken met ananas. Ronald Goedemondt heeft een geinige sketch over geschreven. Zoek maar op, je lacht je rot. En nu hoor ik je denken, kan het dus niet iets spannender? Toch is deze marinade met verse gember en rijstazijn verfrissend lekker. Laat vervolgens je creativiteit de vrije loop. Want wij noemen het dan wel een Hawaii spies, misschien maak jij het nog tropischer met mango of ander sappig fruit. Deel het met ons! #easyBBQ #grillguru

Dit heb je nodig

100 ml sojasaus
100 ml rijstazijn
50 ml zonnebloemolie
40 gram bruine suiker
2 tenen knoflook fijngehakt
3 cm gember geschild en fijngehakt
500 gram kippendijfilets
2 rode paprika’s
1 verse ananas

Zo maak je het

Maak in een kom de marinade van sojasaus, rijstazijn, olie, suiker, knoflook en gember. Laat hierin de kip (in blokjes) minimaal 1 uur marineren.

Verhit de Grill Guru tot 200 graden.

Haal de kip uit de marinade en rijg een vrolijke spies met de kip, ananas en paprika. Leg de spiesen direct op het rooster en grill het onder regelmatig keren zo’n 10 minuten.