Piri piri wings

Piri piri wings

Bereiding 40 minuten

Ingrediënten voor 4 porties

  • 12 kippenvleugels (ongeveer 900g)
  • 3 eetlepels versgeperste citroen
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 knoflooktenen, fijn gesneden
  • 2 eetlepels Heinz Piri Piri Sauce of Heinz Curry Gewürz Ketchup
  • 1 Diepvrieszak
  • Zout en verse zwarte peper

Bereiding

  1. Zout en peper de kip lichtjes en plaats deze in een plastic vrieszak.
  2. Meng de citroensap, knoflook en olie.
  3. Voeg de marinade van knoflook, olie en citroen toe in de zak en draai de kip zodat deze volledig bedekt wordt met de marinade. Plaats het geheel minstens 30 minuten in de koelkast.
  4. Bak de kip op de barbecue met medium tot hoge temperatuur, regelmatig kerend, 10 minuten of totdat de kip volledig gebakken is.
  5. Plaats de gebakken kip in een schaal met Heinz Piri Piri Sauce of Heinz Curry Gewürz Ketchup. Meng de kip met de saus en geniet van overheerlijke Piri Piri wings!