Pork belly burnt ends

Pork belly burnt ends

Dit keer een smaakvolle video van BBQ bosses. Pork Belly, heerlijk voor bij de borrel bij een zwoele zomeravond met vrienden.

Dit heb je nodig
2 kg pork belly
boter
rookhout
100 gram basterd suiker
bbq rub naar keuze
bbq saus naar keuze
honing

Zo maak je het
Verwijder de huid van de park belly en het overtollige vet. Snij dikke plakken, en vervolgens in blokken. Breng de rub aan.Bereid de Grill Guru voor op een sessie indirect grillen rond de 140°C. Als de kamado op temperatuur is voeg dan chunks rookhout toe. Verdeel de blokken varkensbuik over de grill en rook voor 2 uur. Haal na 2 uur van de grill, en verdeel de pork belly in een aluminium schaal en voeg basterd suiker toe, honing en verdeel stukjes roomboter. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Plaats de afgedekte schaal terug op de kamado. Haal na 2 uur de schaal weer van de kamado. Haal de pork belly stuk voor stuk uit de schaal en verdeel het over een nieuwe schaal, zo blijft het vocht achter. Verdeel je favoriete bbq saus rijkelijk over de pork belly, en mix het goed. Grill het voor 30 minuten. Smullen maar!

Wil je meer recepten om te kunnen Q-en als een baas? Bekijk dan bbqbosses.nl.