Pulled pork cajun style

Pulled pork cajun style

Bereiding 6 – 7 uur

Ingrediënten voor 4 porties

Voor het vlees:

  • 1 kg varkensnek
  • 3 dl Smokey BBQ saus
  • 1 dl appelazijn
  • 100 gr licht bruine basterd suiker
  • 1 el cajun kruiden
  • 0,5 tl knoflook poeder
  • 1 tl uien poeder

Voor de saus:

  • 2,5 dl yoghurt
  • 2 el honing
  • 2 el rode pesto

Voor de ratatouille:

  • 1 courgette zaadjes eruit en in blokjes van 0,5 x 0,5 cm
  • 1 aubergine in blokjes van 0,5 x 0,5 cm
  • 1 rode paprika in kleine blokjes
  • 1 gele paprika in kleine blokjes
  • 1 groene paprika in kleine blokjes
  • 3 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 4 pommodori tomaten in blokjes
  • 1 el verse rozemarijn
  • 1 el verse tijm
  • 4 el aceto balsamico
  • 8 el olijfolie
  • grof zeezout
  • zwarte peper
  • 0,5 bosje basilicum

Bereiding

Mix alle ingrediënten voor de marinade voor het vlees met een staafmixer goed fijn. Giet de helft van de marinade in een braadslee en leg daarin de varkensnek. Giet de andere helft eroverheen. Laat alles 1 nacht marineren. Verwarm de bbq op 140 graden en rooster het vlees indirekt (dus met ‘plate setter’ tussen vuur en rooster) in 6 uur gaar. Haal het vlees van de bbq en trek met ‘bear claws’ of twee vorken uit elkaar.

De Ratatouille

Meng alle ingrediënten voor de ratatouille in een kom. Neem een dikke gietijzeren braadslee of dutch oven en schep hierin de ingrediënten.
Zet de slee/pan de laatste 2 uur bij het vlees op de grill en roer af en toe even. Serveer de pulled pork met brood en saus ernaast.