Rib-finger burnt ends

Rib-finger burnt ends

Als je eenmaal zo’n mooie Grill Guru thuis hebt staan dan kom je er snel achter dan de mogelijkheden eindeloos zijn. Dus blijf je zoeken naar smakelijke, snelle en uitdagende recepten. Een goede bron is dan BBQ & more, check ‘m hier op Facebook . Hij deelt regelmatig zijn beste tips and tricks, waaronder deze heerlijke snack: rib-finger burnt ends. De rib finger is het vlees tussen de spareribs. Dit keer bereiden we deze volgens de methode van de burnt ends.

 

Dit heb je nodig:
1 kg rib fingers
BBQ rub naar eigen smaak
BBQ saus naar eigen smaak
100g roombote in plakken
4 el honing
1 aluminium bak
Aluminiumfolie
Rookhout: kersenhout (chuncks)

 

Zo maak je het:
Kruid de rib fingers met de rub aan alle zijden, leg dit vervolgens 1 uur in de koelkast.
Steek de Grill Guru aan en bereid deze voor op indirecte wijze. Voeg een paar chuncks rookhout toe aan de hete kolen. Leg je rooster erop en daar op de gekruide rib fingers. Zorg er voor dat ze elkaar niet raken, op deze manier kan de rook er goed bij. Sluit de deksel en laat dit ongeveer 1,5 – 2 uur roken/garen op 100/105°C.

 

Na de 1,5 – 2 uur mogen ze in de aluminium bak. Voeg hier een flinke scheut van de bbq saus, 100 g roomboter en 4 el honing aan toe. Sluit het aluminium bakje af met de aluminium folie. Plaats de bak terug op de Grill Guru en sluit het deksel voor 30min.

 

Na 30min mag de folie er af. Schep de rib fingers met het mengsel goed door elkaar en sluit het deksel van je Grill Guru. Herhaal dit nog z’n 3-5 keer om de 10min hierna zijn je rib finger burnt ends klaar.
Heerlijk voor bij de borrel, maar ook prima op een pannenkoek of wrap.