Roast beef met pittige snijbonen

Roast beef met pittige snijbonen

Dit heb je nodig

1 stuk rosbief van ca 700gr
zout
peper
60 gr koffiebonen
4 el dijonmosterd

Voor de pittige snijbonen
1 el roomboter
400 gr snijbonen gewassen en schuin in dunne repen gesneden
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook fijn gehakt
2 groene pepertjes; zaadjes eruit en fijngehakt
2 el balsamicoazijn
4 toefjes munt

Zo maak je het

Rosbief rondom inwrijven met zout en peper. Koffiebonen in vijzel grof stampen. Rosbief insmeren met mosterd en vervolgens door de gemalen koffie rollen. Vlees stevig in vershoudfolie verpakken en minimaal 12 uur in de koelkast bewaren.

Barbecue verhitten tot 180 graden. Vershoudfolie verwijderen en rosbief op bakblik leggen. Rosbief indirect in ca. 35 minuten gaar braden tot kerntemperatuur 48 graden. (ca. 5 min per 100 gr)

Rosbief van barbecue nemen, ca 5 minuten onder aluminiumfolie laten rusten en in mooie plakken snijden.

Intussen in koekenpan boter verhitten. Snijbonen toevoegen en ca. 3 minuten al omscheppend bakken. Ui, knoflook en pepertjes toevoegen en op laag vuur 2 minuten meebakken. Afblussen met balsamicoazijn.

Rosbief over borden verdelen en snijbonen erover verdelen. Garneren met munt. (ook lekker met chilisaus)