Rosbief met asperges

Rosbief met asperges

We zitten in het staartje van het aspergeseizoen. Geniet er dus nog even van. Lekker met rosbief, een mager stuk rundvlees dat wordt gesneden van de dunne of dikke lende of het staartstuk van een rund.

800 gr rosbief
1 el shichimi togarashi
1 st Rookhout

Voor de aardappels

500 gram kleine aardappels
Grof zeezout
Olijfolie

Voor de mierikswortel crème:

1 el mierikswortel
200 gr crème fraiche
100 gr mayonaise
3 takjes bieslook
6 asperges
Zonnebloemolie

 

Zo maak je het

Steek de Grill Guru aan tot 120°C.

 

Rosbief

Bestrooi de rosbief met de shichimi togarashi kruiden en naar smaak wat zout.
Voeg bij de kolen in de Grill Guru het rookhout toe en gaar hierop indirect het vlees ongeveer 50 minuten. Gaar het niet te lang door, haal het dus op tijd van de Grill Guru en laat rusten. Snij vlak voor het serveren de rosbief in dunne plakjes.

Aardappels

Was de aardappelen en kook deze vervolgens gedurende 10 minuten. Prik vervolgens de schil in en strooi hier grof zeezout over en wat olijfolie.
Gaar de aardappel verder indirect op de Grill Guru voor ongeveer 30 minuten tot een uur.
Haal ze van de bbq, verwijder de schil en pluk dan vervolgens het vlees eruit. Serveer bij de rosbief.

Mierikswortel crème

Snij de bieslook super fijn. Meng vervolgens alle ingrediënten door elkaar.Breng de crème op smaak met zout en peper.

Asperges

Snij het harde uiteinde van de asperge. Bestrijk de asperges heel licht met zonnebloemolie. Rooster de asperges mooi rondom bruin en gaar. Haal ze vervolgens van het rooster en snij in drie schuine stukken.