Varkensatés met BBQ Saus

Varkensatés met BBQ Saus

Bereiding 45 minuten, incl. marineren

Ingrediënten voor 4 porties

Voor de marinade:

  • 4 eetlepels Heinz Barbecue Saus
  • 60ml olie
  • 8 eetlepels vloeibare honing

Voor het vlees:

  • 500g varkensvlees, in blokjes
  • 16 cherrytomaten
  • 1 gele paprika, in stukken gesneden
  • 1 kleine ui, in stukjes gesneden
  • 8 sateprikkers, geweekt in water voor minstens 20 minuten.

Bereiding

Meng 3 eetlepels Heinz Barbecue Sauce met de olie en honing in een glazen kom. Roer dit goed. Voeg de blokjes vlees toe, dek af en laat minstens 30 minuten marineren in de koelkast. Prik de vleesblokjes en groenten om de beurt op de satéprikkers. Gril de satés, waarbij je ze regelmatig keert, in 10-12 minuten, of totdat deze gaar zijn. Bestrijk net voordat ze klaar zijn het vlees met de resterende Heinz Barbecue Sauce en leg ze nog even terug op de barbecue om af te bakken. Serveer en geniet.